Snad nejvýznamnější potravinářské skupiny v boji o zažehnání útoků hladu je protein a existuje jen málo lepších zdrojů, než je nízkotučné, nízkokalorické vejce. Nedávná studie provedené v Purdue Univerzity ukázal, jak strava s vysokým obsahem bílkovin může potlačit chuť k jídlu. Účastníci, kteří zvýšili svůj příjem bílkovin na 30%, jejich celkových kalorii, pokračovali v konzumování méně kalorii a ztratili z větší části na váze než při plánu s nízkým obsahem konzumace bílkovin. Vzhledem k tomu, že se proteiny člení v těle dlouhou dobu, nevytvářejí vysokou hladinu cukru v krvi – což znamená, že se cítíte po delší dobu sytí a také zabíjejí chutě. Zkuste jíst dvě vejce k snídani, a vydržíte až do oběda.
Ne všechny sacharidy jsou špatné a ne po všech sacharidech budete mít pocit hladu hned po 20 minutách, co jste se najedli. Problém s rafinovanými sacharidy jako jsou bílé těstoviny, rýže a chleba je, že způsobí, že vaše hladina cukru v krvi velmi rychle vzroste a následně klesne, takže se budete cítit letargicky a také přináší chutě. Potraviny jakou jsou tyhle, jsou hodnoceny vysokým glykemickým indexem (GI) – to co chcete, jsou potraviny s nízkým GI, které udržují hladinu cukru v krvi stabilní, a tak se budete cítit plnější po delší dobu. Pomalu se uvolňující energie například z ovesné kaše je ideálním způsoben jak nastartovat svůj den a udržet si chuť k jídlu potlačenou po dobu několika hodin.
Voda je osvěžující, zdarma a silně potlačuje chuť k jídlu, takže je úžasné, že mnozí z nás stále ještě v průběhu dne nevypijí dostatečné množství vody. Pokud jste dehydratovaní, pak jedním ze způsobů, jak bude vaše tělo reagovat, je posíláním signálů pocitu hladu ve snaze, abyste něco snědli, což mu umožní dehydrataci. Zkuste vypít sklenici vody, při prvním pocitu hladu než si dáte něco k jídlu. Je to skvělý způsob jak částečně naplnit váš žaludek, takže toho vlastně pak sníte mnohem méně.
Přidáním extra pálivého do vašeho jídla udělá více než jenom, že vypálí vaše chuťové pohárky, ale také zapálí oheň pod vašimi plány na hubnutí. Červené chilli papričky obsahují živiny zvané kapsaicin, které pomáhají urychlit metabolismus těla a snižují pocit hladu. Výzkum prováděný na Purdue Univerzitě v Indianě objevil tento odkaz mezi kapsaicinem a potlačením chuti k jídlu, kde říkají, že je ještě výraznější v těch z nás, kteří obvykle nejedí chilli.