Jednoduchá buchta, díky níž spotřebujete přebytečná jablka. Poleva jí navíc dodá šmrnc!
Na 1 plech budete potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- 600 ml mléka
- 80 g rozpuštěného másla nebo Hery
- 2 vejce
- 300 g jablek
a na polevu:
- 150 g moučkového cukru
- 50 g rozpuštěného másla
- lžíci kakaa
V míse smíchejte mouku s cukrem, kakaem a práškem do pečiva. Přilijte mléko a rozpuštěné máslo, přidejte vejce a předem oloupaná a nastrouhaná jablka. Vše důkladně smíchejte a poté nalijte na vymazaný a vysypaný plech.
Vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180º asi čtvrt hodiny do zezlátnutí.
Na polevu smíchejte cukr s kakaem a rozpuštěným máslem a poté přidejte dvě lžíce vody. Důkladně promíchejte a lehce zchladlou buchtu polevou polijte.